(semi) PERMANENTE MAKE-UP

WAT IS PERMANENTE MAKE-UP?

(afgekort PMU)

Permanente make-up is dé oplossing voor iedereen die er altijd mooi en verzorgd uit wilt zien. U zult geen last meer hebben van uitgelopen make-up na het sporten en u bespaard tijd.

PMU is geen tatoeage. Wat ze wel gemeen hebben is dat er wordt gewerkt met het inbrengen van pigmenten, d.m.v. een zeer snel bewegend naaldje. Het verschil is dat PMU in de bovenlaag van de lederhuid wordt ingebracht, de dermis. Een tatoeage zit dieper, in de onderhuid.

Bij  PMU zijn meestal meerdere behandelingen nodig. Voor permanente make-up worden pigmenten gebruikt op basis van plantenextracten, plus een desinfectie vloeistof, waardoor het pigment veilig ingebracht kan worden zonder allergische reacties.

Na verloop van tijd worden de pigmenten van permanente make-up door het lichaam bijna geheel afgebroken. Daarom heet het bij Beauty by Goon ook (semi) Permanente Make-Up. Een tatoeage blijft altijd zichtbaar, en er kunnen verkleuringen optreden wat met PMU veel minder het geval is.

PMU blijft tussen de drie en vijf jaar mooi. Wel is het aan te raden PMU te laten opfrissen na één jaar, het blijft dan altijd als nieuw.

Beauty by Goon biedt de volgende permanente make-up behandelingen aan: 

Wenkbrauwen
Dunne of onregelmatige haargroei van de wenkbrauwen wordt met permanente make-up volledig gecorrigeerd zodat er een egale, gelijkmatige wenkbrauwlijn ontstaat. Ook littekens in de wenkbrauwen kunnen met permanente make-up worden gecamoufleerd. Heeft u nu bijna geen wenkbrauwen meer omdat u vroeger te veel heeft geëpileerd? Met permanente make-up wordt uw gezicht weer helemaal compleet…

Eyeliner
Altijd mooie ogen, zonder zich zorgen te hoeven maken over uitgelopen make-up, maar ook wanneer je weinig wimpers, asymmetrische of kleine ogen hebt, kan een permanente eyeliner een uitkomst zijn. Zo kunnen te grote of te kleine ogen optisch in de juiste verhouding worden gebracht.

Door heel zorgvuldig voor te tekenen en de mogelijkheden te bespreken is de behandeling niet eng. Beauty by Goon geeft uitgebreid advies over de vorm, dikte en de kleur van de eyeliner die voor u geschikt zal zijn.

Permanent makeup
eyeliner boven4

Permanente make-up is de oplossing als u allergisch bent voor make-up, of u het bijvoorbeeld lastig vindt om zelf wenkbrauwen en/of eyeliner te tekenen. Maar ook practisch als u veel sport, zwemt of transpireert.

U komt in totaal twee keer.
Bij de 1e behandeling wordt er gekeken wat uw wensen zijn. We overleggen samen de vorm en de kleur. En de PMU wordt aangebracht.
Bij de 2e behandeling kijken we of u tevreden bent met het resultaat. En kunnen we eventueel verandering aanbrengen aan de vorm en kleur.

Als de PMU net is gezet is de kleur altijd wat donkerder. De kleur zal na 3 tot 4 dagen vervagen. Dat komt omdat de opperhuid vernieuwd: het schilfert na 3 a 4 dagen gedeeltelijk af. De kleur wordt dan een stuk lichter en natuurlijker.

De risico’s van permanente make-up:

Het zetten van PMU brengt bepaalde risico’s met zich mee. We nemen daarom een formulier door met vragen over uw gezondheid, een zogeheten toestemmingsformulier. Het is belangrijk dat die goed wordt ingevuld.

Je kunt beter geen permanente make-up aanbrengen:

 • Op plekken waar u het afgelopen jaar plastische chirurgie of bestraling hebt ondergaan.
 • Op een litteken dat minder dan een jaar oud is.
 • Op een plek waar minder dan 6 weken geleden PMU is gezet.
 • Op een plek waar minder dan 3 maanden geleden een PMU of tatoeage is weg gelaserd of waar de laserwond nog niet is genezen is.
 • Op een geirriteerde huid zoals bultjes, donkere moedervlekken of zwellingen.
 • Als u onder invloed bent van alcohol of drugs.

Overleg ook eerst met mij als u last heeft van het volgende:

 • Diabetes
 • Hemofilie
 • Chronische huidziekte
 • Allergie voor bepaalde stoffen
 • Immuunstoornis
 • Hart- en vaat afwijkingen.
Nazorginstructie

Behandel de PMU als volgt:
Zorg dat u tijdens het genezingsproces (minimaal 7 dagen):

 • de behandelde huid zo min mogelijk aanraakt (was eerst u handen voordat u de huid verzorgt, liever met wattenstafje of wattenschuifje);
 • de behandelde huid niet krabt;
 • de behandelde huid niet afdekt met pleisters of verband;