TC CRYO SALON

Het verminderen van vet is nog nooit zo veilig en gemakkelijk geweest!
Of u nu wel of niet last heeft van overgewicht, iedereen kan last hebben van die vervelende zones waar het gewicht of vet maar moeilijk verdwijnt. Daar kan cryolipolyse bij helpen. De cryolipolyse techniek is op de Harvard Universiteit ontwikkeld, waar een team onder leiding van de dermatoloog Dr. Dieter Manstein aantoonde dat vetcellen heel erg gevoelig zijn voor koude (cryo is Grieks voor koude).
Hoe werkt TC lipolyse?

Door koude toe te voeren op de vetzones en de onderliggende spieren kan de omvang van de vetcellen worden verkleind. Dit komt omdat de spieren onder de vetlaag warmte beginnen te genereren. Daarvoor is energie nodig. De spieren scheiden hormonen af die de vetcellen als het ware instrueren vet af te scheiden dat kan worden omgezet in brandstof voor de spieren.  Op die wijze wordt uw overtollige vet verbrand door de spieren die warm proberen te blijven. Een plezierige bijkomstigheid is dat één van de hormonen die voor deze omzetting verantwoordelijk is er ook nog voor zorgt dat nieuwe voedingsstoffen niet direct als vet wordt opgeslagen, maar in eerste instantie als brandstof voor de spieren beschikbaar blijven. Bij een behandeling met de TC CRYO worden vetcellen 15 minuten gekoeld tot 6˚C. We doen dat 15 minuten omdat de huid een goede isolator is en de koude effectief begint te weren na deze tijd. Om die reden warmen we het weefsel in 5 minuten weer op naar 41˚C zodat er weer een optimale doorbloeding op gang komt, en ook de opvolgende koude 15 minuten weer maximaal effect sorteren. Deze afwisseling van warm en koud noemen wij Thermo Contrast Lipolyse, oftewel TC Lipolyse.

De TC CRYO houdt een veilige ondergrens aan van 6˚C en de medische gecertificeerde apparatuur controleert dat continu. Daardoor is behandeling met de TC CRYO uiterst veilig. Het cryo lipolyse proces is goedgekeurd door de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA). In de VS alleen al zijn in 2015 zo’n 12 miljoen behandelingen succesvol uitgevoerd. Er komen dus geen injecties en geen naalden bij kijken, maar u valt af en u corrigeert uw figuur zonder operatie. Veilig en prettig!

Welke resultaten kunnen worden bereikt?

Met TC lipolyse kan de vetlaag al na 1 à 2 behandelingen met 20% tot 30% zijn verminderd. Gedurende de 3e en 4e behandeling kan de vetlaag tot 40% zijn afgenomen. Resultaten van 1 à 2 confectie maten zijn geen uitzondering. Vanzelfsprekend verschilt dit per persoon.

TC lipolyse werkt niet bij alle mensen en in alle gevallen. De Thermo Contrast Therapeut die de TC CRYO bedient, zal een analyse uitvoeren en een inschatting maken van het te bereiken resultaat voor uw figuur correctie. Met name op lastige plekken zie je een uitstekend resultaat.

Hoe werkt een behandeling met de TC CRYO?

De TC CRYO maakt gebruik van ergonomisch gevormde wraps die rechtstreeks worden aangebracht op de huid. De behandeling duurt ongeveer 60 minuten, terwijl u comfortabel in de behandelstoel zit of ligt. Tijdens deze behandeling kunt lezen, muziek luisteren of zelfs een dutje doen. De Thermo Contrast Therapeut beoordeelt de specifieke situatie en stelt de TC CRYO in op het beste programma.

Afhankelijk van de gebieden die behandeld worden, kunnen de kleren aangehouden blijven (buik) of moeten deze gedeeltelijk uitgetrokken worden (benen, billen). Wij adviseren daarom om op de dag van de behandeling fijne, loszittende kleding te dragen.

Na een TC lipolyse behandeling kunt u direct verder met uw dagelijkse bezigheden.